Az gazdaságunk segítségére

Az embert folyamatosan érik meglepetések, nap, mint nap. Persze én is rengetegszer találkozok a munkahelyemen vagy akár a családomban olyan dolgokkal, amiktől tátva marad akár a szám, azonban most a saját szüleim leptek meg annyira, hogy egészen egyszerűen a kezdetekkor meg sem tudtam szólalni. Ők ugyanis, akik világ életükben emeletes házban éltek és én is ott nőttem fel egyke gyerekként, most azt találták ki, hogy vidéken vesznek egy kis kertes házat, és leköltöznek, sőt, egy nagyobb föld területet is megvettek a házhoz, és bizony ők azt fogják művelni. Terveztek bele füves pihenő részt, de zöldségest is, és nem egy gyümölcsfát, hiszen ők úgy érzik, hogy a jövőben ennek nagyon fontos szerepe lesz abban, hogy az ember valóban jó minőségű és vegyszermentes termékekhez jusson. A saját kertjéből.

A feleségem is hasonlóképp meglepődött ezen az ötleten, de velem ellentétben nagyon jó dolognak találta. Ő talán nem tudta, hogy az én szüleim nem igazán szoktak az efféle munkához és nem féltette őket ennek a hatásától és a kudarctól sem. Ő azt mondta, hogy szerinte meg fognak tudni birkózni a feladattal, én azonban nagyon kételkedtem ebben. Nem is igazán kellett sokat várni és meg is érkezett a válasz, hogy tulajdonképpen mindkettőnknek igaza volt ezt a témát illetően.

A földterület ugyanis nagy, művelni kell, és ehhez ők egyrészt nincsenek hozzászokva, másrészt pedig hihetetlen módon kevés idejük marad rá, hiszen azért még dolgozni is dolgoznak, nyugdíjba nem vonult egyikük sem, de megtalálták a megfelelő megoldást, hiszen pont van annyi keretük, hogy egy traktor segítségét kérjék. Nézegettek is már a neten számtalan formát és félét, de a traktor eladó kifejezésre az odisys csapata ugrott be a neten és őket felkeresve már a típust is sikerült megtalálni, sőt meg is rendelték és nemsokára meg is érkezik, hogy már az őszi munkálatokban segíteni tudjon nekik. Hihetetlen, hogy mekkora változáson mentek át a szüleim, és az is hihetetlen, hogy a hatodik emeletről egy ilyen térben találva magukat nem csak hogy jól csinálják, hanem egyenesen élvezik. És hát az is hihetetlen, hogy én mennyire szeretek náluk lenni a természetben és mennyire tudom élvezni a csendet és nyugalmat amit az a környék áraszt. Azt hiszem nagyot változik az életünk és ennek rengeteg jó hatása van amit nem is gondoltam volna.